E-mail: info@kutyabaratok.hu

Kutyapszichológia: Ki az a Cesar Millan?

Kutyapszichológia: Ki az a Cesar Millan?

Kutyapszichológia: Ki az a Cesar Millan? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Cesar Millan egy világhírű kutya-viselkedési szakértő, aki arról a rejtélyes képességéről ismert, hogy nagy csoport kutyát képes egyszerre sétáltatni. Ráadásul az uszkároktól a pit bullokig, ezek a már jól viselkedő kutyák mindegyikét rehabilitálták, úgymond megmentették őket a szélsőséges magatartási szokásoktól – a bizonytalanságtól, a súlyos „vörös zónai” agresszióig.

Mexikóban született és nőtt fel. Az áldott ajándéka – egy ősi kötelék a természettel – mindig természetes volt neki, de a különleges kapcsolata a kutyákkal 13 éves korában lett nyílvánvaló. Bárhová is ment Cesar, mindig úgy tűnt, hogy egy kutyaáradat veszi körül. A helyiek még egy becenevet is adtak neki: „El Perrero”, spanyolul „A Kutyaember”. Cesar, kihasználva az adományát, Amerikába költözött, hogy megvalósítsa legnagyobb álmát és ő legyen a világ legjobb kutya edzője. Hamarosan rájött azonban, hogy mélyebb kapcsolatot keres a kutyákkal, mint az alapvető parancsok megtanítása.

Megfontolva nagyapja tanácsát, hogy „soha ne dolgozzon az Anyatermészet ellen”, Cesar beszerzett egy újabb csoport kutyát. Szenvedélyesen tanulmányozta a kutyák pszichológiájáról szóló könyveket, de saját megfigyeléseire, tudatosságára, tapasztalataira alapozva, Cesar saját módszereket dolgozott ki a kutyák kiegyensúlyozottságának, nyugodtságának, alázatosságának megőrzésére.

Cesar 2004-ben került először a nemzeti reflektorfénybe, amikor a National Geographic Channel bemutatta egyik sorozatát, Dog Whisperer with Cesar Millan (Kutyákkal suttogó). A vadonban, a kutya túlélése egy erős, stabil és szervezett csoporttól függ, ahol mindenki tudja a helyét és betartja a falkavezér által felállított szabályokat. A falka ösztön talán a legerősebb természetes motiváló eszköz egy kutya számára.

Cesar Millan azt tanítja, hogy annak érdekében, hogy úgy a kutya, mint te megfelelően teljesítsetek, te kell a kutyád magabiztos vezetője legyél. Egy kutya, amelyik nem bízik abban, hogy az ember jó vezetője lesz, kiegyensúlyozatlan és gyakran mutat nem kívánt, vagy antiszociális viselkedést. Nem abban az értelemben „képzi” a kutyákat, hogy „ül”, „marad”, „ide”, vagy „sarokba” – ő rehabilitálja a kiegyensúlyozatlan kutyákat és segít „kiképezni” a gazdikat, hogy jobban megértsék és a kutyáik szemével lássák a világot.

Azt tanácsolja az embereknek, hogy, mint egy szigorú csoportvezető, nyugodtan, magabiztosan és következetesen adjanak szabályokat, határokat és korlátozásokat a kutyáiknak, ellenőrizve és kijavítva a nem kívánt viselkedést. Ő nem hisz a „gyors megoldásokban”. Bár néha a viselkedés megváltozása hamar történik, az nem lesz maradandó, ha nem figyelsz minden nap a kutya viselkedésére, meggátolva a nem kívánatos viselkedés kiújulását. Cesarnak az a véleménye, hogy soha nem lenne szabad megütni, vagy kiabálni a kutyával, ha nem viselkedik helyesen.

Mi a Cesar Millan, Inc.?
Cesar Millan, Inc. (CMI) egy dinamikus, változatos multinacionális cég, amely támogatja és egyetért Cesar Millan kutya-viselkedési szakértő munkájával és filozófiájával. A vállalat támogatja az egészségesebb kutya-gazdi kapcsolatot, Cesar egyedülálló oktatási, szórakoztató és vezetői tehetségének bemutatásával.

Mint a “Kutyákkal suttogó” sorozat csillaga, Cesarnak jelentős számú kutya szerető követője akadt. Világszerte 600 millió kutyával, a CMI azt tervezi, hogy elterjessze Cesar módszereit DVD-k, könyvek, turnék által, valamint szövetkezésekkel a fontos kiskereskedelmi egységekkel, további televíziós sorozatokkal.

Jelenleg nincs még egy a Cesaréhoz hasonlítható veleszületett képességekkel rendelkező ember, vagy egy sorozat, mely rendszeresen közvetítené azokat. Cesar tapasztalata és a kutyák viselkedésének megértése lehetővé teszi a CMI-nek, hogy egyedülálló termékeket és szolgáltatásokat fejlesszen ki, Cesar filozófiájára és módszereire alapozva.

Megtartva a pozitív szellemet és örömöket, amiket egy kutya hoz, a CMI reményt és boldogságot ad a többszintű üzleti stratégiái és termékei révén.

Minden elem, amit a vállalat kínál, kiválóságot és integritást fog nyújtani. A CMI fejleszteni és promoválni akarja a Cesar márkát, mint jóváhagyó pecsétet mindenhez, ami a kutyákkal kapcsolatos, átalakítva a kutya szeretők és a megbízható termékek közti kapcsolatot. Lényegében a CMI azt tervezi, hogy a világot jobb hellyé tegye, a kutyák számára is.

Ezmin

A szerző:

Back to Top